Peter Englander

Som trädgårdskreatör har Peter många strängar på sin lyra och de flesta av oss känner igen honom från TV som programledare i olika trädgårdsprogram. Förutom tre säsonger i det populära Trädgårdstoppen i TV8 var han även jurymedlem i SVT:s Trädgårdskampen.

När han inte skapar vackra trädgårdar reser han runt och föreläser och han har även gett ute ett flertal olika trädgårdsböcker.

Utöver föreläsningar från scenen kommer Peter att finnas på mässan hela lördagen och söndagen för att svara på era trädgårdsfrågor. Ni kommer samtidigt också ha möjlighet att köpa Peters böcker.


Peter Englander, trädgårdskreatör, programledare, författare, föreläsare m.m.

Om konsten att odla det omöjliga!

Peter berättar bl.a. om hur du får växter som vanligtvis inte hör hemma i din trädgård att trivas. Du får tips om hur du bäst övervintrar din bougainvillea, hur du får ditt persikoträd att frodas och om hur du knäcker zoner i din trädgård var den än ligger i vårt avlånga land. Förutom specifika odlingsråd kantas föreläsningen av intressanta och inte sällan dråpliga anekdoter om de exotiska växternas historia.


Trädgårdens glasade rum

Något har hänt med oss nordbor de senaste tjugo åren. Vi bygger utekök, odlingsbäddar för kryddgrönt, en solterrass för sommarens grillade måltider och en pergola för svalkande skugga, listan kan göras lång. Allt vi gör inne vill vi numera göra ute. Kruxet är vädret. Peter Englander skriver just nu en ny bok. I den hävdar han att det enda som skiljer oss från sydliga breddgrader är fyra millimeter glas. Därför bör alla, precis alla, skaffa sig något slags glasat rum i trädgården. Växthus, orangeri, vinterträdgård, uterum? Peter hjälper dig att välja.

Läs mer om Peter på: www.peterenglander.se